Förberedelsetid
Aktiv
1 h 20 min
Passiv
40 min
Totalt
2 h
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderBotten
-
50 g
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
- 200 g chokladkex
Fyllning
-
4 dl
Valio Laktosfri cream cheese naturellValio laktosfri cream cheese är en naturell och krämig färskost som är god som pålägg…
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 4 ägg
- 1 dl strösocker
- ¾ dl kakao
- 1 msk vaniljsocker
- 2 msk rödvinsvinäger
- 0 kg röd karamellfärg
Dekoration
- ½ dl vatten
- 1 msk majsstärkelse
- ½ dl sirap
- 1 tsk vaniljsocker
- 0 kg röd karamellfärg
Dela recept
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 °C.
- Smält smöret. Hacka eller mixa kakorna fint. Blanda smöret och kakorna till en deg och tryck ut i botten på en springform klädd med bakplåtspapper (20 - 23 cm ø).
- Blanda ingredienserna till fyllningen i en skål. Vispa med en elvisp ca 3 minuter tills blandningen är slät och fluffig.
- Häll fyllningen över botten. Grädda i ca 20 minuter. Sänk temperaturen till 150 °C och fortsätt grädda i ca 40 minuter till, tills kakan är klar. Kakans yta ska spricka under gräddningen. Låt svalna innan du tar ur kakan ur formen.
- Koka upp vatten och majsstärkelse i en kastrull. Tillsätt sirap, vaniljsocker och 2 stänk karamellfärg och fortsätt koka under omrörning tills blandningen är slät och tjock. Låt kallna.
- Dekorera kakan med den röda sirapen för att skapa en blodliknande effekt.
Till recepten
Dela recept