Fortsätt till innehållet

Halloween donuts

Roliga halloweenmunkar görs i en munkpanna och täcks med lakritsfrosting. Du kan skapa ett spindelnät på ytan eller strö dekorativa strössel för extra effekt.

Halloween donuts

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bikarbonat
  • ½ tsk kardemumma, malen eller mortlad
  • ½ dl flytande margarin
  • ägg
  • 2 dl
    Valio Laktosfri yoghurt naturell 2,5%
    Njut av vår härligt krämiga naturella yoghurt utan laktos. Med sin milda, goda smak är…
    Valio Laktosfri yoghurt naturell 2,5% 1000 g

Glasyr

  • 1 msk vatten
  • 4 dl florsocker
  • 2 tsk lakritspulver
  • 0 kg svart karamellfärg
  • 0 kg strössel eller vit sockerglasyr

Instruktioner

  1. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt margarin, ägg och yoghurt. Blanda till en slät smet.
  2. Lägg smeten i en spritspåse och tryck ut i en het munkpanna.
  3. Blir det någon deg över (munkformarna är lite olika stora) kan du t ex göra några muffins.

Glasyr

  1. Vispa försiktigt samman vatten och florsocker i en skål till en slät glasyr. Tillsätt lakritspulver och karamellfärg.
  2. Doppa de kylda munkarna i frostingen innan den stelnar.
  3. Toppa med strössel eller gör ett mönster med vit sockerglasyr som ett spindelnät. Spritsa en spiral och använd ett knivblad för att skära från mitten och utåt till ett nätliknande mönster.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.