Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Totalt
1 h
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 3 dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bikarbonat
- ½ tsk kardemumma, malen eller mortlad
- ½ dl flytande margarin
- 1 ägg
-
2 dl
Valio Laktosfri yoghurt naturell 2,5%Njut av vår härligt krämiga naturella yoghurt utan laktos. Med sin milda, goda smak är…
Glasyr
- 1 msk vatten
- 4 dl florsocker
- 2 tsk lakritspulver
- 0 kg svart karamellfärg
- 0 kg strössel eller vit sockerglasyr
Dela recept
Instruktioner
- Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt margarin, ägg och yoghurt. Blanda till en slät smet.
- Lägg smeten i en spritspåse och tryck ut i en het munkpanna.
- Blir det någon deg över (munkformarna är lite olika stora) kan du t ex göra några muffins.
Glasyr
- Vispa försiktigt samman vatten och florsocker i en skål till en slät glasyr. Tillsätt lakritspulver och karamellfärg.
- Doppa de kylda munkarna i frostingen innan den stelnar.
- Toppa med strössel eller gör ett mönster med vit sockerglasyr som ett spindelnät. Spritsa en spiral och använd ett knivblad för att skära från mitten och utåt till ett nätliknande mönster.
Till recepten
Dela recept