Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Passiv
3 h
Totalt
4 h
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 3½ dl vetemjöl
- 3 dl strösocker
- 1 dl kakao
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 2 msk lakritspulver
-
2 dl
Valio Laktosfri lättmjölkdryckI Valio laktosfri lättmjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar - och…
- 1 dl flytande margarin
- 2 ägg
- 2 dl kokande vatten
Fyllning och frosting
- 200 g vit choklad
-
100 g
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
-
3
Valio Laktosfri kvarg citronLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av citron. God som den är tillsammans med…
Dekoration
- 50 g vita marshmallows
- 50 g svart sockerpasta
Dela recept
Instruktioner
- Värm ugnen till 175°C.
- Fäst ett bakplåtspapper mellan botten och kanten på en springform (ca 23 Ø).
- Blanda de torra ingredienserna till kakan i en skål. Tillsätt mjölk, margarin och ägg under vispning, gärna med en elmixer eller i en bakmaskin. Tillsätt till sist kokande vatten och vispa ytterligare några minuter.
- Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter tills den är genomgräddad, men fortfarande saftig. Låt svalna.
- Smält chokladen och smöret i en kastrull. Lägg kvargen i en bunke och vispa med choklad-smörblandningen i en tunn remsa under vispning.
- Dela kakan i två delar. Bred ut ca 1/3 av fyllningen mellan bottnarna. Frosta toppen och sidorna av kakan med den återstående krämen. Ställ kallt i minst 2 timmar.
- Värm marshmallowsen försiktigt i mikron för att mjuka upp dem. Låt svalna något och dra ut långa strängar mellan oljade fingrar och fäst på tårtan tvärsöver. Upprepa tills tårtan är täckt av spindelnät. Dekorera med en sugarpastespindel eller godis.
Till recepten
Dela recept