Fortsätt till innehållet

Havrefrutti

Havrefrutti är kokad med havre, istället för ris. En krämig och nyttigare variant. Ät som en mättande och god frukost eller mellanmål.

Havrefrutti

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Hallonkompott

  • 2 dl hallon (frysta)
  • 1 tsk lönnsirap

Topping

  • 2 msk jordnötssmör

Instruktioner

  1. Koka upp havregryn med mjölk, salt, vanilj och honung. Låt småkoka till en lös gröt.
  2. Fördela gröten i två burkar, låt svalna helt, ca 45 min.

Hallonkompott

  1. Tina och koka upp hallonen i en kastrull och mosa till en kompott, söta med lönnsirap efter smak.

Vid servering

  1. Blanda gröten med yoghurt. Toppa havrefruttin med hallonkompotten och jordnötssmör.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.