Fortsätt till innehållet

Havrevåfflor

Frasiga våfflor med havre. Havregryn ger mer smak och gör våfflorna lite nyttigare. Använd kolsyrat vatten om du har, som sägs ge extra frasighet. Servera våfflorna direkt. Toppa med grädde, sylt och bär eller grekisk yoghurt, honung och bär.

Havrevåfflor

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 2½. dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 2 dl vatten (gärna kolsyrat)
  • 2½ dl
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3%
    I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3% 1l
  • 50 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g

Topping

  • 2 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 0 kg sylt (ex. hallon, jordgubb eller blåbär)
  • 0 kg bär

Instruktioner

  1. Smält smöret och mixa havregryn till ett mjöl i en mixer.
  2. Blanda havremjöl, vetemjöl, bakpulver, salt, vatten, mjölk och smält smör i en bunke. Vispa ihop till en jämn smet och låt svälla ca 30 minuter.
  3. Grädda ca 3/4 dl smet åt gången i ett våffeljärn. Lägg en och en på galler för att behålla frasigheten. Servera våfflorna direkt.
  4. Toppa med lättvispad grädde, sylt och färska bär.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.