
Förberedelsetid
Aktiv
40 min
Passiv
30 min
Totalt
1 h 10 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
Recension
5
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 2½. dl havregryn
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- ½ tsk salt
- 2 dl vatten (gärna kolsyrat)
-
2½ dl
Valio Laktosfri mjölkdryck 3%I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
-
50 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
Topping
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 0 kg sylt (ex. hallon, jordgubb eller blåbär)
- 0 kg bär
Dela recept
Instruktioner
- Smält smöret och mixa havregryn till ett mjöl i en mixer.
- Blanda havremjöl, vetemjöl, bakpulver, salt, vatten, mjölk och smält smör i en bunke. Vispa ihop till en jämn smet och låt svälla ca 30 minuter.
- Grädda ca 3/4 dl smet åt gången i ett våffeljärn. Lägg en och en på galler för att behålla frasigheten. Servera våfflorna direkt.
- Toppa med lättvispad grädde, sylt och färska bär.
Till recepten
Dela recept