Fortsätt till innehållet
Helan Shabanis iskaffe med kanelbullesmak

Helan Shabanis iskaffe med kanelbullesmak

Här är recept på Helan Shabanis fantastisk goda iskaffe gjord på havredryck med smak av kanelbulle. En perfekt pick-me-up dryck en varm sommardag.

Helan Shabanis iskaffe med kanelbullesmak

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Sirap

  • ½ dl strösocker
  • 1 msk farinsocker
  • 2 msk vatten
  • 1 nypa salt

Iskaffe

  • 1 msk sirap
  • espressoshot
  • 2 dl oddlygood Barista kanelbulle

Topping

  • 1 dl oddlygood Barista kanelbulle
  • 0 kg kanel, malen

Instruktioner

  1. Koka upp ingredienserna till sirapen i en kastrull tills det börjar koka. Ställ åt sidan och låt svalna.
  2. Blanda sirapen med en shot espresso i ett glas. Häll på is och toppa med havredryck.
  3. Smaka av med mer espresso om så önskas.
  4. Toppa din iskaffe med skummad havredryck och kanel.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.