Fortsätt till innehållet
Helans krämiga veganska pasta

Helans krämiga veganska pasta

Ett enkelt vardagsrecept på en krämig och helt växtbaserad grönkålspasta är precis vad man kan behöva. Pastan toppas med vårt växtbaserade alternativ till ost, Italian Style. Den är riven och påminner i smak och konsistens som en riven parmesanost. Väldigt gott!

Helans krämiga veganska pasta

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 200 g pasta
  • 250 g körsbärstomater
  • 100 g grönkål
  • vitlöksklyftor
  • ½  citron
  • 2 dl oddlygood® ekologisk sojadryck
  • 1½ dl oddlygood® Dream Fraiche
  • ½ dl oddlygood® Italian style grated
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 krm citronpeppar
  • 0 kg salt
  • 1 dl pastavatten

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen i saltat vatten.
  2. Skär bort den hårda stjälken från grönkålen och hacka den fint. Dela tomaterna om de är stora. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Stek kålen i olja tillsammans med tomaterna. Tillsätt vitlöken och fräs lite till, pressa över saften från citronen.
  4. Tillsätt sojadryck, dream fraiche, ost, alla kryddor och koka ihop. Rör ner pastavattnet till en krämig sås. Lägg i pastan och smaka av med salt.
  5. Toppa med mer ost och servera!

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.