Förberedelsetid
Aktiv
3 h
Totalt
3 h
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn225°C
Recension
3
stjärnor av fem
2 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 25 g jäst
-
2½ dl
Valio Laktosfri mellanmjölkdryck 1,5%I Valio laktosfri mellanmjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 1 ägg
- 1 tsk salt
- 2 msk socker
- 8 dl vetemjöl
-
350 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1 äggula (till pensling)
Dela recept
Instruktioner
- Blanda smulad jäst med fingervarm mjölk och rör tills jästen är helt upplöst. Låt blandningen stå i ca 10 min.
- Knäck ett ägg i jästblandningen och rör ihop utan att vispa för hårt. Rör i salt och socker.
- Häll i mjölet, lite i taget och knåda ihop till en smidig deg. Jäs 1 timme med bakduk över.
- Kavla ut degen till en fyrkant. Täck halva degen med ett lager tunt hyvlat smör och vik sedan över den andra hälften. Du kan klämma ihop kanterna lite så att smöret inte rinner ut.
- Kavla ut degen igen, lägg på mer hyvlat smör och vik ihop. Upprepa minst sex gånger.
- Avsluta med att kavla ut till en fyrkant. Skär degen i små fyrkanter, som viks diagonalt till trekanter. Rulla den breda änden mot spetsen och böj till ändarna.
- Sätt på ugnen på 225°C.
- Jäs under duk ca 30 minuter. Pensla dem med äggula och grädda 10-15 minuter.
Till recepten
Dela recept