Förberedelsetid
Aktiv
15 min
Passiv
30 min
Totalt
45 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
- Ugn225°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 6 stor morot
- 200 g palsternacka
-
30 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- ¾ dl gröna eller gula linser
- 200 g clementiner
- 180 g salladsost
- 0 kg bladpersilja
- 0 kg balsamvinäger
Dela recept
Instruktioner
- Skala morötterna och palsternackan. Skär morötterna på längden och palsternackan i jämna tunna stavar.
- Smöra en ugnsform och lägg på rotfrukterna. Lägg några klickar med smör på rotfrukterna. Rosta i mitten av ugnen i 225 grader i 30 min. Låt svalna.
- Skölj linserna och koka enligt anvisningarna på förpackningen i lättsaltat vatten. Låt rinna av och svalna.
- Lägg de rostade rotfrukterna på ett serveringsfat. Lägg linser, skivade clementiner, salladsost och persilja ovanpå. Ringla över balsamvinäger.
Till recepten
Dela recept