Fortsätt till innehållet

Höstsallad

Rostade rotfrukter är alltid en bra bas för en riktigt god höstsallad. Denna sallad kombinerar matiga linser, söta clementiner och syrlig salladsost.

Höstsallad

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • stor morot
  • 200 g palsternacka
  • 30 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • ¾ dl gröna eller gula linser
  • 200 g clementiner
  • 180 g salladsost
  • 0 kg bladpersilja
  • 0 kg balsamvinäger

Instruktioner

  1. Skala morötterna och palsternackan. Skär morötterna på längden och palsternackan i jämna tunna stavar.
  2. Smöra en ugnsform och lägg på rotfrukterna. Lägg några klickar med smör på rotfrukterna. Rosta i mitten av ugnen i 225 grader i 30 min. Låt svalna.
  3. Skölj linserna och koka enligt anvisningarna på förpackningen i lättsaltat vatten. Låt rinna av och svalna.
  4. Lägg de rostade rotfrukterna på ett serveringsfat. Lägg linser, skivade clementiner, salladsost och persilja ovanpå. Ringla över balsamvinäger.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.