Förberedelsetid
Aktiv
25 min
Totalt
25 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 1 blomkålshuvud
- 2 msk rapsolja
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 0 kg salt och svartpeppar
-
380 g
Valio Middagsmagi grytbas korma indianMiddagsmagi grytbas korma indian är en färsk grytbas gjord på en bas av tomat &…
- 0 kg mynta till garnering
Myntayoghurt
-
2 dl
Valio Laktosfri grekisk yoghurt naturell 0,4%Krämig och len laktosfri grekisk yoghurt med låg fetthalt, goda bakterier och rik på protein.…
- 1 dl mynta i kruka
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk honung, flytande
- 1 msk citronsaft
- ½ tsk chiliflakes
- ⅓ tsk salt
Dela recept
Instruktioner
- Börja med myntayoghurten. Häll yoghurten i en skål. hacka myntabladen och skala och finhacka vitlöken. Vänd ner i yoghurten med resten av ingredienserna. Ställ kallt.
- Skölj blomkålen. Skär den i fyra skivor, några centimeter tjocka, ungefär som biffar.
- Blanda av olja, paprikapulver, salt och peppar till en pasta och bred den över skivorna.
- Stek blomkålsskivorna i olja i en stekpanna några minuter per sida, tills ytan fått gyllene färg och mjuknat lite.
- Värm grytbasen i en kastrull.
- Lägg upp blomkålen och häll på kormasåsen. Servera med myntayoghurten. Garnera med myntablad.
Till recepten
Dela recept