Fortsätt till innehållet
Indisk kycklingcurry

Indisk kycklingcurry

Massor av olika kryddor och smör gör detta till en riktigt smakrik vardagsgryta. Servera med ris och t ex raita för att svalka ner den lite heta grytan. Vill du göra en vegetarisk variant kan du ta kikärter istället för kyckling.

Indisk kycklingcurry

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 400 g kycklingfilé
  • gul lök
  • vitlöksklyfta
  • 2 msk
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 1 tsk garam masala, kryddblandning
  • 1 tsk spiskummin, malen
  • 1 tsk gurkmeja, malen
  • 1 tsk chilipeppar, malen
  • ½ tsk kardemumma, stött eller malen
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%
    Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12% 200 g
  • 0 kg salt och svartpeppar

Instruktioner

  1. Strimla kycklingen. Skala och finhacka löken.
  2. Bryn kycklingen i smör i en gryta eller kastrull, ca 5 minuter tills den får lite färg. Tillsätt löken och kryddorna och fräs ytterligare 5 minuter under omrörning tills löken mjuknat.
  3. Tillsätt de krossade tomaterna och låt sjuda ca 10 minuter tills kycklingen är färdig. Salta och peppra.
  4. Tillsätt crème fraichen alldeles på slutet och värm upp men koka inte då det finns risk för att såsen spricker.
  5. Servera med kokt ris.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.