
Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Totalt
30 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 400 g kycklingfilé
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
-
2 msk
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1 tsk garam masala, kryddblandning
- 1 tsk spiskummin, malen
- 1 tsk gurkmeja, malen
- 1 tsk chilipeppar, malen
- ½ tsk kardemumma, stött eller malen
- 400 g krossade tomater
-
2 dl
Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
- 0 kg salt och svartpeppar
Dela recept
Instruktioner
- Strimla kycklingen. Skala och finhacka löken.
- Bryn kycklingen i smör i en gryta eller kastrull, ca 5 minuter tills den får lite färg. Tillsätt löken och kryddorna och fräs ytterligare 5 minuter under omrörning tills löken mjuknat.
- Tillsätt de krossade tomaterna och låt sjuda ca 10 minuter tills kycklingen är färdig. Salta och peppra.
- Tillsätt crème fraichen alldeles på slutet och värm upp men koka inte då det finns risk för att såsen spricker.
- Servera med kokt ris.
Till recepten
Dela recept