Fortsätt till innehållet

Inlagd paprika

Inlagd paprika med vitlök och goda kryddor är enkelt att göra själv . Paprikan blir ett smakrikt tillbehör till grillat, men passar också perfekt i sallader eller som fyllning till smörgåsar.

Inlagd paprika

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • paprikor (valfri färg)
  • vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 dl vinäger
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • ¼ tsk oregano

Instruktioner

  1. Skär paprikorna i mindre bitar och lägg i en stor skål.
  2. Koka upp vitlök, vinäger, vatten, socker, salt, peppar och oregano i en kastrull. Låt koka i några minuter tills sockret har löst sig.
  3. Häll den varma marinaden över paprikorna och rör om försiktigt.
  4. Låt paprikorna marinera i rumstemperatur i minst 2 timmar eller i kylskåp i minst 4 timmar.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.