Fortsätt till innehållet

Iskaffe

Iskaffe hör sommaren till och är en svalkande variant av kaffe som avnjuts bäst i solen! Receptet går att variera efter smak, tillfälle eller eventuella allergier. Testa en klassisk iskaffe med havredryck eller lyxa till det med sirap, kondenserad mjölk eller chokladsås!

Iskaffe

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Valfri smaksättning

  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk sirap

Instruktioner

  1. Alternativ 1: Koka extra starkt kaffe och blanda med vaniljsocker (valfritt). Låt svalna.
  2. Alternativ 2: Gör extra starkt presskaffe med kallt vatten som får stå i kylen över natten innan det pressas. Blanda i vaniljsocker (valfritt).
  3. Fyll ett par glas med is och häll över kaffet.
  4. Häll över mjölk alternativt havredryck.
  5. Önskas en sötare variant tillsätter du sirap eller chokladsås i kaffet.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.