Förberedelsetid
Aktiv
45 min
Passiv
1 h 20 min
Totalt
2 h 5 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn225°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 50 g jäst
-
5 dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 2 ägg
- 1½ dl strösocker
- 2 tsk salt
- 1 msk kardemumma
- 16 dl vetemjöl
- 1½ dl flytande margarin eller smör
- 500 g pepparkaksdeg
Till ytan
- 0 kg ägg, uppvispat
- 0 kg pärlsocker
Dela recept
Instruktioner
- Smula ner jästen i ljummen mjölk. Tillsätt ägg, socker, salt, kardemumma och lite av mjölet. Blanda till en slät deg.
- Tillsätt resten av mjölet lite i taget och arbeta tills degen börjar lossna från skålens sidor, ca 10 minuter. Tillsätt margarin eller mjukt smör och arbeta degen smidig.
- Låt degen jäsa under bakduk på ett dragfritt ställe tills den är dubbelt så stor, ca 45 minuter.
- Ta hälften av degen och dela i 20 bitar. Rulla till små bollar. Mjöla händerna och bakbordet om degen är kladdig. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg. Kavla ut lite av pepparkaksdegen och stansa ut 20 st stjärnor eller hjärtan och lägg ovanpå bullarna.
- Kavla ut resterande bulldeg och pepparkaksdeg till två likadana plattor. Lägg dem på varandra och rulla ihop. Dela rullen i mindre bitar och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
- Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk.
- Pensla bullarna med ägg och toppa med pärlsocker.
- Grädda i mitten av ugnen i 225 °C i ca 10 minuter eller tills de är genomgräddade.
Till recepten
Dela recept