Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
2 h
Totalt
2 h 30 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 100 g blockchoklad
- 1 tsk pepparkakskrydda
- 1 tsk kardemumma
- 200 g vit choklad
-
175 g
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
-
1 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
-
1 dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 5 dl strösocker
- 1 burk marshallow fluff
Dela recept
Instruktioner
- Hacka den mörka chokladen och lägg i en skål med kryddorna. Hacka den vita chokladen och lägg i en annan skål.
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt grädde, mjölk och socker. Koka i ca 15 minuter tills massan tjocknar. Rör om då och då.
- Blanda ner marshmallowfluffet i den varma gräddblandningen.
- Häll 1/3 av den varma smeten i den mörka chokladen och 2/3 i den vita chokladen. Vispa slätt.
- Häll den ljusa smeten i en bakplåtspappersklädd form (ca 18 x 24 cm).
- Skeda över den mörka smeten här och där. Marmorera med spetsen på en kniv till ett fint mönster.
- Låt fudgen stelna i kylen minst 2 timmar. Skär i 3 x 3 cm bitar.
- Fudge kan förvaras i rumstemperatur i flera dagar, i kylen i flera veckor.
Till recepten
Dela recept