Fortsätt till innehållet

Julgröt

Julens godaste gröt är värd att ätas oftare än en dag om året. Koka gärna en stor sats och värm i mikrovågsugn när du blir sugen, eller blanda kall gröt med vispad grädde till dessert eller mellis. Koka gröten på svag värme och rör om ofta så minskas risken för att den bränns.

Julgröt

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Instruktioner

  1. Blanda risgryn, vatten och salt i en kastrull och tillsätt kanelstången.
  2. Låt blandningen koka upp och koka sedan under lock på svagvärme i ca 10 minuter.
  3. Tillsätt mjölkdrycken och rör om.
  4. Låt puttra på svag värme i ca 30–40 minuter. Rör om med jämna mellanrum så att inte gröten bränns.
  5. Smaka av med lite socker och lägg i en mandel om så önskas!
  6. Servera gröten med kanel, socker och laktosfri mjölkdryck

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.