Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Totalt
1 h
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 2 dl grötris
- 4 dl vatten
- 1 tsk salt
-
7 dl
Valio Laktosfri mellanmjölkdryck 1,5%I Valio laktosfri mellanmjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 1 nypa strösocker
Dela recept
Instruktioner
- Blanda risgryn, vatten och salt i en kastrull och tillsätt kanelstången.
- Låt blandningen koka upp och koka sedan under lock på svagvärme i ca 10 minuter.
- Tillsätt mjölkdrycken och rör om.
- Låt puttra på svag värme i ca 30–40 minuter. Rör om med jämna mellanrum så att inte gröten bränns.
- Smaka av med lite socker och lägg i en mandel om så önskas!
- Servera gröten med kanel, socker och laktosfri mjölkdryck
Till recepten
Dela recept