Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
2 h 25 min
Totalt
2 h 55 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
250 g
Valio smör normalsaltat, rumstempereratVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
- 2½ dl farinsocker
- 3 ägg
- 4½ dl vetemjöl
- 1 msk kanel
- 1 tsk ingefära, malen
- 1 tsk kardemumma, malen
- 1 msk bakpulver
- 5 dl morot, finriven
Frosting
- 400 g färskost
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- ½ dl florsocker
- ½ dl strösocker
- 2 msk apelsinskal, finrivet
- 4 msk apelsinsaft, färskpressad
Dekoration
- 0 kg pepparkakor
- 0 kg rosmarin
Dela recept
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
- Vispa rumsvarmt smör och farinsocker poröst med en elvisp. Vispa i äggen, ett i taget.
- Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i blandningen. Blanda försiktigt till en slät smet.
- Blanda till sist i riven morot.
- Häll smeten i tre springformar (ca18 cm Ø) klädda med bakplåtspapper. Grädda i nedre/mitten av ugnen i ca 25 minuter. Du kan även breda ut smeten i en långpanna och grädda ca 20 minuter.
- Låt bottnarna svalna, gärna över natten.
- Vispa ingredienserna till frostingen till en jämn smet.
- Lägg ihop tårtbottnarna med frosting mellan och bred frosting ovanpå.
- Garnera med pepparkakor och rosmarin.
Till recepten
Dela recept