Fortsätt till innehållet

Julskinka

Vad är mer klassiskt på ett svenskt julbord om inte julskinkan? Finns inte mycket som går upp mot skinkmackan under juletider. Smakar extra tillsammans med lite senap!

Julskinka

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • rimmad skinka
  • ägg
  • 1 msk senap
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk strösocker
  • 3 msk ströbröd

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Ta av plasten på skinkan men behåll nätet på. Lägg skinkan i en ugnsform med svålen uppåt och stoppa in en termometer.
  3. Grädda skinkan i nedre delen av ugnen tills termometern visar ca 72°C, ca 1,5-2 timmar.
  4. Ta ut skinkan ur ugnen och ta bort nätet när skinkan svalnat.
  5. Sätt ugnen på 225 °C. Lägg skinkan i en ugnsform.
  6. Rör ihop ägg, senap och socker och pensla på skinkan.
  7. Strö över ströbröd och griljera skinkan i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  8. Låt svalna och skär i tunna skivor innan servering.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.