Förberedelsetid
Aktiv
40 min
Passiv
1 h 30 min
Totalt
2 h 10 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 1 kg vitkål
- 1 dl vatten
- 2 gul lök
- 400 g köttfärs
- 1 tsk salt
- 1 tsk vitpeppar
- 2 msk mejram
- 1 dl grötris
-
2 dl
Valio Laktosfri matgräddeValio laktosfri matgrädde kan användas i varm matlagning såsom soppor, såser och ugnsrätter. Tål långvarig…
-
6 dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 2 msk sirap
-
0 kg
Valio Laktosfri Smör till stekningSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
Dela recept
Instruktioner
- Hacka kålen fint. Sjud strimlorna och vattnet i en stor kastrull under lock i ca 10 minuter tills kålen mjuknat. Låt svalna.
- Skala och finhacka löken.
- Bryn löken och köttfärsen i smör ca 15 minuter på medelvärme tills löken mjuknat och färsen fått färg och är genomstekt. Krydda med salt, peppar och mejram.
- Blanda köttfärsen, kålen och riset.
- Häll blandningen i en smord ugnsform.
- Häll på grädde, mjölk och sist sirap.
- Grädda i mittersta delen av ugnen i 175° i ca 1,5 timme. Täck formen med bakplåtspapper eller folie om ytan börjar mörkna för mycket.
- Servera med rårörda lingon eller lingonsylt.
Till recepten
Dela recept