Förberedelsetid
Aktiv
45 min
Passiv
45 min
Totalt
1 h 30 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn225°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderDeg
-
200 g
Valio Laktosfri kvarg vaniljLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av vanilj. God som den är tillsammans med…
-
150 g
Valio Laktosfri smör, rumstempereratSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 4 dl vetemjöl
- ½ tsk bakpulver
Bakelser
- 2 msk honung
- 2 msk farinsocker
- 2 tsk kanel, malen
- 2 äpplen, syrliga
Till servering
-
150 g
Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
- 2 msk florsocker
Dela recept
Instruktioner
Deg
- Vispa samman kvarg och smör med en elvisp.
- Blanda de torra ingredienserna och sikta ned. Blanda till en jämn deg.
- Klä medplastfolie och låt vila i kylskåp i minst 30 minuter.
- Kavla ut degen till en rektangulär skiva på ett mjölat bakbord.
Bakelser
- Ringla hälften av honungen över degen.
- Strö över hälften av sockret och kanelen.
- Tvätta äpplena, dela dem och ta bort kärnhusen. Skär varje äppelhalva i så tunna skivor som möjligt. Håll ihop äpplet och lägg ut det i en rad, delvis överlappande, på degen. Upprepa med resten av äpplena så att du får fyra fina äppelrader.
- Ringla över resten av honungen och strö över socker och kanel.
- Skär degen i fyra rader längs med varje äpple. Rulla ihop till snurror som ser ut som äppelrosor. Lägg snurrorna i pappers- eller aluminiumformar.
- Grädda i nedre delen av ugnen 225 °C i ca 15–20 minuter.
- Låt svalna.
Servering
- Vispa crème fraichen lätt.
- Pudra över florsocker.
Till recepten
Dela recept