Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
1 h 30 min
Totalt
2 h
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn225°C
Recension
4.5
stjärnor av fem
2 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
5 dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 50 g jäst, färsk
- 2 ägg
- 1½ dl vit sirap eller strösocker
- 2 tsk kardemumma, mortlad eller malen
- ½ tsk salt
- 13 dl vetemjöl
-
150 g
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
Fyllning
-
150 g
Valio smör normalsaltat, rumstempereratVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
- 1½ msk kanel, malen
- 3 msk strösocker
Garnerning
- 1 ägg, uppvispat
- 0 kg pärlsocker
Dela recept
Instruktioner
- Värm mjölken till 37°. Smula ned jästen i en bunke, häll på mjölken och rör tills jästen löst sig.
- Tillsätt ägg, socker, kardemumma, salt och lite av mjölet. Blanda till en slät deg.
- Tillsätt resten av mjölet lite i taget och därefter smöret. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter.
- Låt degen jäsa under en bakduk på ett dragfritt ställe tills den är dubbelt så stor, ca 30 minuter.
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord och forma till två stora bollar. Kavla ut den ena degbollen till en platta, ca 60 x 30 cm.
- Bred på hälften av smöret, sockret och kanelen.
- Vik långsidan inåt och omlott så att det blir en tjock platta med tre lager. Platta till den något och skär den i ca 1 ½ cm tjocka remsor.
- Vik remsorna på mitten, vrid ändarna åt olika håll och vrid ihop till en knut. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Upprepa med den andra degbollen.
- Låt jäsa under en bakduk ca 30 minuter.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
- Baka i 225 °C i ca 8 minuter.
- TIPS: Om du vill ha extra saftiga bullar kan du dubbla fyllningen.
Till recepten
Dela recept