Förberedelsetid
Aktiv
45 min
Passiv
24 h 15 min
Totalt
25 h
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn200°C
Recension
5
stjärnor av fem
2 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderSmeten
-
75 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1 dl strösocker
- 1 ägg
- 75 g vit choklad
-
100 g
Valio Laktosfri kvarg vaniljLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av vanilj. God som den är tillsammans med…
-
1 dl
Valio Laktosfri mellanmjölkdryck 1,5%I Valio laktosfri mellanmjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
Frosting
-
100 g
Valio Laktosfri kvarg vaniljLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av vanilj. God som den är tillsammans med…
-
1 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 1 dl kokosflingor, pärlsocker och/eller chokladströssel
Dekoration
- 0 kg vita och rosa marshmallows till kaninernas öron
- 20 ätbara godisögon
- 20 tandpetare
Dela recept
Instruktioner
Muffins
- Smält smöret. Vispa samman smör och socker. Vispa ned ägget.
- Hacka chokladen fint och tillsätt med mjölk och kvarg.
- Blanda mjöl och bakpulver och rör ner till en jämn smet.
- Smörj muffinsformar i plåt med smör eller placera ut ca tio muffinsformar i papper på en plåt.
- Fyll ca ¾ av muffinsformarna med smet med hjälp av en sked.
- Grädda i mitten av ugnen på 200° i ca 17 minuter eller till de är genomgräddade.
- Låt svalna.
Frosting
- Vispa kvarg och grädde fluffigt i en skål.
- Bred över frostingen över muffinsarna när de är helt svalna.
Dekoration
- Stick in en tandpetare i ögon, nos och öron. Förbered gärna detta dagen innan för att de ska stelna en aning och därmed hålla formen bättre.
- Strö på kokosflingor (vita kaniner) eller chokladströssel (bruna kaniner) på frostingen.
- Fäst tandpetarna med ögon, nos och öron för att skapa olika kaniner. Se receptens bild för förslag!
Till recepten
Dela recept