Förberedelsetid
Aktiv
25 min
Passiv
40 min
Totalt
1 h 5 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn200°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderPajdeg
-
100 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 2½ dl vetemjöl
- ¼ tsk salt
- 2 msk vatten, kallt
Fyllning
- 1 l kantareller
-
30 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 2 gul lök, finhackad
- ½ tsk svartpeppar, grovmalen
- 1 ägg
-
250 g
Valio Middagsmagi ostcrème cheddarMiddagsmagi ostcrème cheddar har en god & fyllig ostsmak och en krämig konsistens. Den laktosfria…
- 1 dl persilja, hackad
Dela recept
Instruktioner
Pajdeg
- Blanda smör, mjöl och salt i en bunke. Tillsätt det kalla vattnet och blanda till en jämn deg. Tryck ut degen i en pajform (ca Ø 25 cm). Ställ kallt.
Fyllning
- Rensa och skär svampen i mindre bitar.
- Stek svampen i en stekpanna utan fett tills all vätska försvunnit. Tillsätt smör och den hackade löken. Stek ca 10 minuter under omrörning tills löken mjuknat och fått lite färg. Krydda med peppar.
- Knäck i ägget och vispa ner ostcrèmen. Vänd ner persiljan och blanda till en jämn smet. Häll smeten över pajdegen.
- Grädda pajen långt ner i ugnen på 200°C i ca 40 minuter tills den stelnat.
Till recepten
Dela recept