
Förberedelsetid
Aktiv
35 min
Totalt
35 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 250 g kantareller
- 2 selleristjälkar
- 1 gul lök
-
2 msk
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- ½ tsk strösocker
- ½ tsk salt
- ½ tsk svartpeppar
- 75 g fryst spenat
- 7½ vatten
- 1 msk kantarell- eller grönsaksfond, koncentrerad
- 2 msk citronjuice
- 200 g risottoris
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- ½ dl dill
- 75 g parmesanost, finriven
Dela recept
Instruktioner
- Rensa och hacka svamparna grovt om de är stora. Skär selleristjälkarna i tärningar. Skala och finhacka löken.
- Stek svampen i en stor gryta utan fett tills vätskan avdunstat. Tillsätt hälften av smöret, selleri och lök och stek ca 5-10 minuter tills löken mjuknat. Rör om då och då. Krydda med socker, salt och peppar. Tillsätt den frysta spenaten och stek tills spenaten har tinat. Häll upp i en bunke.
- Koka upp vatten, buljong och citronsaft i en kastrull.
- Smält resten av smöret i grytan och tillsätt riset. Stek några minuter under omrörning på hög värme tills riset blir lite glansigt. Sänk värmen och tillsätt buljongen i omgångar, ca 1-2 dl åt gången under omrörning. Tillsätt mer vätska när föregående buljong har kokat in. Risotton ska vara krämig men al dente när den är klar, det tar ca 18 minuter. Tillsätt grädden när risotton börjar blir färdig.
- Rör ner dill, svampblandningen och 3/4-delar av osten. Värm upp under omrörning.
- Toppa med resten av osten och servera direkt.
Till recepten
Dela recept