Fortsätt till innehållet
Karamelliserad pumpa

Karamelliserad pumpa

Karamelliserad pumpa i lönnsirap är en fantastisk efterrätt på hösten. Pekannötterna kompletterar pumpans söta smak och ger efterrätten en seg konsistens. Servera den karamelliserade pumpa med crème fraîche smaksatt med vaniljsocker, vaniljsås eller vaniljglass.

Karamelliserad pumpa

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 500 g pumpa
  • 30 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • kanelstång
  • ⅓ tsk salt
  • ½ dl lönnsirap
  • 55 g pecannötter

Till servering


Instruktioner

  1. Skala pumpan, ta bort kärnorna. Skär i ca 1 cm tjocka skivor.
  2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt pumpan och halvera kanelstången och lägg i smöret. Salta.
  3. Häll lönnsirapen i kastrullen. Rör ihop men var försiktigt så att pumpan inte mosas.
  4. Tillsätt till sist pekannötterna och fräs ytterligare en stund.
  5. Vispa crème fraîche och socker poröst.
  6. Servera den karamelliserade pumpan varm med crème fraîche-såsen, vaniljsås eller vaniljglass.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.