Förberedelsetid
Aktiv
15 min
Passiv
15 min
Totalt
30 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 500 g pumpa
-
30 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1 kanelstång
- ⅓ tsk salt
- ½ dl lönnsirap
- 55 g pecannötter
Till servering
-
150 g
Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
- ½ dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 0 kg vaniljglass
Dela recept
Instruktioner
- Skala pumpan, ta bort kärnorna. Skär i ca 1 cm tjocka skivor.
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt pumpan och halvera kanelstången och lägg i smöret. Salta.
- Häll lönnsirapen i kastrullen. Rör ihop men var försiktigt så att pumpan inte mosas.
- Tillsätt till sist pekannötterna och fräs ytterligare en stund.
- Vispa crème fraîche och socker poröst.
- Servera den karamelliserade pumpan varm med crème fraîche-såsen, vaniljsås eller vaniljglass.
Till recepten
Dela recept