Fortsätt till innehållet

Kardemummabullar

Kanelbullar i all ära, men så här gör du för att få till perfekt smöriga kardemummabullar. Sockerlaget gör att bullarna blir extra saftiga och hållbara.

Kardemummabullar

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Fyllning

  • 300 g
    Valio smör normalsaltat
    Vårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
    Valio smör normalsaltat 500 g
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk kardemummakärnor, mortlade eller malda

Garnering

  • 1 msk kardemummakärnor, mortlade eller malda
  • 3 msk strösocker

Sockerlag

  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten

Instruktioner

  1. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37 °C.
  2. Smula ner jästen i en bunke och häll över det fingervarma degspadet.
  3. Tillsätt socker, salt och nästan allt vetemjöl, arbeta ihop till en smidig deg, ca 10 minuter. Låt jäsa under en bakduk i 30 minuter.
  4. Blanda samman ingredienserna till fyllningen under tiden.
  5. Kavla ut degen, till en rektangel ca 1 cm tjock, på mjölat bakbord.
  6. Bred på fyllningen och gör ett treslag (vik in degen från sidorna, delat på tre lika delar).
  7. Skär degen i strimlor, cirka 2 cm breda. Tvinna strimlorna till bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
  8. Toppa med kardemumma och socker. Låt jäsa ca i 30 minuter under en bakduk.
  9. Grädda i ugnen 225 °C ca 8–10 minuter.
  10. Koka socker och vatten till sockerlaget i en kastrull någon minut.
  11. Pensla sockerlaget på bullarna direkt när de kommer ur ugnen.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.