Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Passiv
1 h 10 min
Totalt
2 h 10 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn225°C
Recension
5
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
200 g
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
-
5 dl
Valio Laktosfri mjölkdryck 3%I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 50 g jäst, färsk
- 1 dl strösocker
- 1 tsk salt
- 14 dl vetemjöl special
Fyllning
-
300 g
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
- 3 msk strösocker
- 2 msk kardemummakärnor, mortlade eller malda
Garnering
- 1 msk kardemummakärnor, mortlade eller malda
- 3 msk strösocker
Sockerlag
- 1 dl strösocker
- 1 dl vatten
Dela recept
Instruktioner
- Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37 °C.
- Smula ner jästen i en bunke och häll över det fingervarma degspadet.
- Tillsätt socker, salt och nästan allt vetemjöl, arbeta ihop till en smidig deg, ca 10 minuter. Låt jäsa under en bakduk i 30 minuter.
- Blanda samman ingredienserna till fyllningen under tiden.
- Kavla ut degen, till en rektangel ca 1 cm tjock, på mjölat bakbord.
- Bred på fyllningen och gör ett treslag (vik in degen från sidorna, delat på tre lika delar).
- Skär degen i strimlor, cirka 2 cm breda. Tvinna strimlorna till bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
- Toppa med kardemumma och socker. Låt jäsa ca i 30 minuter under en bakduk.
- Grädda i ugnen 225 °C ca 8–10 minuter.
- Koka socker och vatten till sockerlaget i en kastrull någon minut.
- Pensla sockerlaget på bullarna direkt när de kommer ur ugnen.
Till recepten
Dela recept