Förberedelsetid
Aktiv
45 min
Passiv
1 h 30 min
Totalt
2 h 15 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn225°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
2½ dl
Valio Laktosfri mjölkdryck 3%I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 25 g jäst
- ¾ dl strösocker
- 2 tsk kardemumma, grovmalen
- ½ tsk salt
- 1 citron finrivet skal från
- 1 ägg
- 7 dl vetemjöl
-
75
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
Färskostkräm
-
4 dl
Valio Laktosfri Viola naturell färskostValio laktosfri färskost har en krämig, god smak och passar både i bakning och matlagning.…
- ½ citron finrivet skal från
- 2 msk citronsaft, färskpressad
- 4 msk florsocker
- 0 kg gul karamellfärg några droppar
Dela recept
Instruktioner
- Värm mjölken i en kastrull tills den är fingervarm, ca 37°C.
- Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Rör runt till jästen lösts upp. Tillsätt socker, kardemumma, salt och citronskal. Knäck ägget i en liten skål och vispa upp. Tillsätt hälften av ägget i degen och spara resten. Arbeta in mjölet lite i taget tills degen drar släpper ifrån skålens kanter. Arbeta ca 10 minuter. Tillsätt det rumsvarma smöret och arbeta till en slät, lite glansig deg.
- Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek, ca 30 minuter.
- Blanda under tiden samman ingredienserna till färskostkrämen.
- Kavla ut degen på en lätt mjölad yta till en platta ca 30x40 cm. Bred ut hälften av färskostkrämen. Rulla ihop till en tät rulle och skär i 10 bitar.
- Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper med skarven nedåt, under bullen. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
- Pensla med resten av ägget och grädda i 225°C i ca 15 minuter.
- Bred över resten av färskostkrämen och pudra över florsocker. Garnera gärna med ätbara blommor.
Till recepten
Dela recept