Förberedelsetid
Aktiv
45 min
Passiv
2 h
Totalt
2 h 45 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn220°C
Recension
5
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 50 g jäst
-
2½ dl
Valio Laktosfri mjölkdryck 3%I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 1 dl strösocker
- 1 tsk kardemumma (stött)
- 2 ägg
- 12½ dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
-
180 g
Valio Laktosfri smör, rumstempereratSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1 tsk salt
Fyllning
- 180 g mandelmassa
-
200 g
Valio Laktosfri smör, rumstempereratSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- ½ dl strösocker
- 100 g pistagenötter
- ½ krm salt
- ½ krm bittermandelessens
Sockerlag
- ½ dl vatten
- ½ dl strösocker
Till pensling
- 1 ägg
- 30 g pistagenötter, finhackade
Dela recept
Instruktioner
Deg
- Smula jästen i en bunke och rör ut i mjölken. Blanda i socker, kardemumma och ägg. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och smör. Knåda ihop i en assistent i ca 8-10 minuter, tillsätt saltet på slutet.
- Täck bunken med plastfolie och låt degen jäsa i kyl minst en timme.
Fyllning och utbak
- Riv mandelmassan i en bunke och blanda ihop med smör, socker, finhackade pistagenötter, salt och ev. bittermandelessens.
- Dela degen i två delar och kavla ut ena delen till en lång rektangel, 3 mm tjock. Bred på hälften av fyllningen och vik långsida till långsida. Kavla ut den lite till. Skär en 1,5-2 cm breda remsa som du tvinnar och rullar ihop. Fäst änden under bullen och upprepa med resten av degen. Upprepa med den andra deghalvan. (Du kan även kavla ut hela degen direkt om du har ett stort bakbord).
- Låt bullarna jäsa under bakduk ca 45 minuter. Värm ugnen till 220 °C.
Sockerlag
- Koka upp socker och vatten i en kastrull. Låt svalna.
Pensling
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på hackad pistage.
- Grädda bullarna i 10-12 minuter. Bullarna skall ha en temperatur på 94 grader när du tar ut dom.
- Pensla med sockerlag direkt efter gräddning.
Till recepten
Dela recept