Förberedelsetid
Aktiv
20 min
Passiv
72 h
Totalt
72 h 20 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
Recension
5
stjärnor av fem
2 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
4 dl
Valio Laktosfri kefir naturellNjut av Valio laktosfri naturell Kefir med härligt frisk, porlande konsistens och mild smak. Ät…
- 1 salladskål, Kinakål
- 2 ycke morot
- 1 purjolök
- 4 vitlöksklyfta
- 200 g ingefära
- 1 msk havssalt
- 1½ msk koreanska chiliflakes, Gochugaru
Dela recept
Instruktioner
Vassle
- Lägg ett kaffefilter i en sil över ett glas och häll på kefir. Låt rinna av i rumstemperatur, ca 2 timmar tills det finns en klar vätska i botten. Det är vassle som du behöver till kimchi. Det vita som är kvar av kefiren kan du äta upp.
Kimchi
- Skär bort den hårda botten på kinakålen och skiva resten.
- Riv morötterna grovt och och skiva purjolöken tunt.
- Skala ingefäran och riv den fint. Skala och pressa vitlöken.
- Blanda alla grönsakerna och kryddorna i en stor skål.
- Arbeta samman, gärna med handskar. Krama så att det bildas rejält med vätska. Rör ner vasslen.
- Häll över allt i en ren glasburk med lock och gummipackning och pressa ned innehållet så att det täcks av vätska.
- När du stänger locket måste du har marginal då innehållet kommer jäsa uppåt.
- Ställ i rumstemperatur i ca 3 dygn och ställ därefter svalt i kylen.
- Kimchin mognar och blir godare om du låter den stå i kylen minst en vecka innan du öppnar den.
Till recepten
Dela recept