Fortsätt till innehållet
Kladdkaka med kvarg

Kladdkaka med kvarg

Testa Filip Poons kladdkaka med Valios kvarg i smaken apelsin-choklad. En ny smakkombination som ger kladdkakan ett oväntat lyft. Krämig, enkel och perfekt till fika, efterrätt eller kalas.

Kladdkaka med kvarg

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • ägg
  • 2½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 krm salt (efter smak)
  • 200 g
    Valio Laktosfri kvarg choklad & apelsin
    Laktosfri kvarg med en god och fräsch smak av apelsin och choklad. Njut av den…
    Valio Laktosfri kvarg apelsin-choklad 200 g
  • 1 msk apelsin, rivet skal

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker poröst i en bunke.
  3. Tillsätt kakao, mjöl, salt och vispa ihop. Smält smöret och häll i bunken och vispa till en smet.
  4. Lägg bakplåtspapper i botten av en rund springform, 22 cm i diameter.
  5. Smöra formen med fett. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i 18-20 minuter på varmluft.
  6. Ta ut kakan och låt den svalna.
  7. Häll upp kvargen i en spritspåse och spritsa kvargen över kakan.
  8. Riv skalet av en apelsin (gärna med zestjärn) och strö över kakan. Pudra till sist över lite kakao.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.