Fortsätt till innehållet
Klassisk laktosfri gubbröra

Klassisk laktosfri gubbröra

Ett klassiskt recept på gubbröra men vår variant är laktosfri. Röran är given på midsommar och påsk men också god som vickning på festen.

Klassisk laktosfri gubbröra

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • ägg
  • 200 g matjesill
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%
    Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12% 200 g
  • 1 msk gul lök, finhackad
  • 1 msk kaviar
  • 1 msk dill, finhackad
  • 2 msk gräslök, finhackad
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Instruktioner

  1. Koka äggen ca 7 min. Spola kallt och låt svalna. Skala och finhacka dem.
  2. Häll av spadet på sillen men spara det. Hacka sillen fint.
  3. Blanda sillen med ägg, créme fraiche, majonnäs, lök, kaviar, dill och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
  4. Garnera gärna med lite extra örter.
  5. Servera gubbröran med kavring, rågbröd eller toast.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.