Förberedelsetid
Aktiv
40 min
Passiv
2 h 55 min
Totalt
3 h 35 min
Svårighetsgrad
-
Erfarna bröd
- Ugn210°C
Recension
5
stjärnor av fem
2 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderBullar
-
2 dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 25 g jäst
- 7 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 1 tsk salt
- 2 krm kardemumma
- 1 dl strösocker
-
100 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 2 msk florsocker
Montering
- 75 g mandelmassa
-
½ dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
Dela recept
Instruktioner
Bullar
- Värm mjölken till 37°.
- Smula ned jästen i en bunke och häll över mjölken. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt 4 dl av mjölet. Blanda väl och låt vila ca 15 minuter.
- Tillsätt 3 dl mjöl, 1 ägg, salt, kardemumma och socker. Arbeta in det rumstempererat smör i omgångar i degen, arbeta ca 10 minute rem maskin tills degen är slät. Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk.
- Dela degen i 10 delar och forma till släta bullar. Låt jäsa på en plåt med bakplåtspapper 2 timmar.
- Sätt ugnen på 210°. Pensla bullarna med 1 uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter. Låt sedan svalna.
Montering
- Dela bullarna så att du får ett lock. Gröp ur lite ur bullarna.
- Riv mandelmassan grovt och blanda med mjölk och eventuella brödsmulor. Fyll bullarna med blandningen.
- Vispa grädden efter smak och fyll i en spritspåse. Sprita ut grädden och sätt på locket.
- Sikta över florsocker.
- Servera och avnjut direkt!
Till recepten
Dela recept