Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
30 min
Totalt
1 h
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 1 dl vetemjöl
- 1 dl potatismjöl
- 1 tsk bakpulver
-
0 kg
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
- 4 ägg
- 2 dl strösocker
-
0 kg
Valio smör normalsaltat och ströbröd till formenVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
Dela recept
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smörj och strö bröa i en form med löstagbar kant (ca 24 cm Ø).
- Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en bunke.
- Värm ägg och strösocker i en kastrull tills det blir fingervarmt, häll över i en bunke och vispa vitt och pösigt med en elvisp.
- Sikta ner mjölblandningen i äggblandningen. Blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet men undvik att röra för mycket.
- Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Kontrollera med provsticka att kakan är helt torr och låt därefter botten svalna helt.
- Vänd upp botten, skär försiktigt längs med sidorna för att lossa den från formen och dela botten i 3 delar.
- Dekorera och fyll tårtbottnarna med valfri fyllning.
Till recepten
Dela recept