Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
1 h 10 min
Totalt
1 h 40 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn200°C
Recension
3.67
stjärnor av fem
3 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
200 g
Valio smör osaltatEtt osaltat smör som fungerar lika bra i matlagning som i bakning. Kärnat på traditionellt…
- 1 dl strösocker
- 4½ dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 msk kakao
Dela recept
Instruktioner
- Ta fram smöret så det hinner bli rumsvarmt.
- Blanda smör och socker, gärna i en matberedare. Tillsätt mjölet lite i taget.
- Dela degen i två. Blanda vaniljsocker i den ena och kakao i den andra. Gör två bollar, en mörk och en ljus och lägg upp på ett bakbord.
- Dela varje boll i två delar. Rulla ut till lika långa fingertjocka längder. Tryck ned dem mot bakbordet så att de blir lite platta i kanterna. Lägg ihop en ljus med en mörk längd. Lägg dem ovanpå varandra så att de bildar ett schackmönster.
- Låt vila i kylen 1-2 timmar.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Ta fram längden och skär ca 3-4 mm tjocka skivor.
- Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter.
Till recepten
Dela recept