Förberedelsetid
Aktiv
40 min
Passiv
40 min
Totalt
1 h 20 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn200°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
150 g
Valio Laktosfri smör, rumstempereratSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 ägg
-
½ dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 1½ dl pumpafrön
Fyllning
- 200 g körsbär
-
400 g
Valio Laktosfri kvarg körsbärLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av körsbär. God som den är tillsammans med…
Till servering
-
5 dl
Valio Laktosfri Vanilla™ vaniljsåsValio laktosfri vaniljsås har en krämig smak och innehåller äkta vanilj från vaniljstång. Den passar…
Dela recept
Instruktioner
- Rör smör, socker och vaniljsocker mjukt. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ned, rör till en smulig blandning.
- Blanda 2/3 delar av smulorna med ägg och mjölk, rör till en jämn smet. Bred ut smeten på botten av en pajform (ca 24 cm ø).
- Hacka pumpafröna grovt och blanda med resten av smulorna.
- Kärna ur körsbären och skär dem i halvor. Blanda med kvargen och bred ut på pajbotten.
- Strö över smul- och pumpafröblandningen.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 200°C i ca 40 minuter.
- Servera med vaniljsås.
Till recepten
Dela recept