Fortsätt till innehållet
Knaprig körsbärspaj

Knaprig körsbärspaj

En lite annorlunda paj med knaprigt täcke med pumpafrön och en krämig körsbärsfyllning. Servera den gärna ljummen med vaniljsås eller vaniljglass.

Knaprig körsbärspaj

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Fyllning

Till servering


Instruktioner

  1. Rör smör, socker och vaniljsocker mjukt. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ned, rör till en smulig blandning.
  2. Blanda 2/3 delar av smulorna med ägg och mjölk, rör till en jämn smet. Bred ut smeten på botten av en pajform (ca 24 cm ø).
  3. Hacka pumpafröna grovt och blanda med resten av smulorna.
  4. Kärna ur körsbären och skär dem i halvor. Blanda med kvargen och bred ut på pajbotten.
  5. Strö över smul- och pumpafröblandningen.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i 200°C i ca 40 minuter.
  7. Servera med vaniljsås.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.