Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
1 h
Totalt
1 h 30 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 1½ dl strösocker
- ½ dl sirap, mörk
-
25 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
Dela recept
Instruktioner
- Blanda alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull.
- Låt koka kraftigt i 15 till 20 minuter. Rör om då och då så att smeten inte fastnar.
- Släpp ½ tsk i kallt vatten. Om blandningen går att forma till en kula, är kolan klar.
- Häll blandningen i en plåt (ca 17 x 17 cm) med bakpapper i botten. Låt kolan stelna och skär i bitar.
- TIPS!Om kolan fastnar i kniven när du skär kan du doppa den i varmt vatten. Kolorna håller i kylskåpet i flera veckor.
Till recepten
Dela recept