Förberedelsetid
Aktiv
25 min
Passiv
15 min
Totalt
40 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn200°C
Recension
4.33
stjärnor av fem
6 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
100 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
-
3 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 1 dl kolasås
- 1 dl farinsocker
- 1 ägg
- 1½ dl vetemjöl
- ½ tsk bakpulver
Servering
-
3 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 200 g färska bär
Dela recept
Instruktioner
- Koka upp smör, grädde, kolasås och socker i en kastrull på medelvärme. Rör om då och då tills blandningen blir tjock och ser ut som kola, ca 12 minuter. Låt svalna.
- Vispa ned ägget. Blanda samman mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ned.
- Klä en springform (18–20 cm Ø) med bakplåtspapper. Häll smeten i formen.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i 200° i ca 12–15 minuter.
- Låt svalna. Ta loss formen och lägg kakan på ett serveringsfat.
- Vispa grädde lätt.
- Servera kakan med grädde och bär.
Till recepten
Dela recept