
Förberedelsetid
Aktiv
15 min
Passiv
25 min
Totalt
40 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderKöttbullar
- 1 gul lök
- ½ dl ströbröd laktosfri
-
1 dl
Valio Laktosfri matgrädde 1dlValio laktosfri matgrädde kan användas i varm matlagning såsom soppor, såser och ugnsrätter. Tål långvarig…
- 1 ägg
- 400 g blandfärs
- 1 tsk basilika, torkad
- 0 kg salt och svartpeppar
Tomatsås
- 400 g krossade tomater
- 2 dl vatten
- 1 msk kyckling- eller grönsaksbuljong, flytande
- 1 msk vetemjöl
-
2½ dl
Valio Laktosfri matgräddeValio laktosfri matgrädde kan användas i varm matlagning såsom soppor, såser och ugnsrätter. Tål långvarig…
- 0 kg färska örter, t ex basilika eller bladpersilja
Dela recept
Instruktioner
Köttbullar
- Skala och finhacka löken och blanda med övriga ingredienser i en bunke. Smaka av med salt och peppar.
- Låt vila 15 minuter.
Tomatsås
- Koka upp tomater, vatten och buljong i en stor kastrull. Blanda mjölet med grädden och vispa ned.
- Doppa händerna i kallt vatten och forma färsen till små köttbullar som du lägger ner i tomatsåsen.
- Täck med ett lock, sänk värmen och sjud köttbullarna långsamt i ca 10-15 minuter tills de är genomstekta. Kontrollera om den är klar genom att skära i en köttbulle.
- Toppa med färska örter och servera köttbullarna med pasta, ris eller potatismos.
Till recepten
Dela recept