Förberedelsetid
Aktiv
40 min
Passiv
35 min
Totalt
1 h 15 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn225°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderKöttbullar
-
200 g
Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
- 4 msk bBQ-sauce
- 1 ägg
- 1 dl ströbröd
- 1 tsk svartpeppar, malen
- ¾ tsk salt
- 1 gul lök
- 700 g nötfärs
- 1 röd paprika
- 200 g champinjoner
- 0 kg olivolja eller grillolja till spetten
Dippsås
-
2 dl
Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
- 2 vitlöksklyftor
- ¼ tsk salt
Dela recept
Instruktioner
Köttbullar
- Blötlägg grillspetten i kallt vatten om du använder träspett.
- Blanda crème fraîche, bbq sauce, ägg, ströbröd, peppar och salt i en skål.
- Skala och hacka löken fint. Tillsätt löken och färsen i äggblandningen och arbeta ihop smeten ordentligt. Förvara smeten i kylskåp i 20 minuter.
- Rulla ca 50 köttbullar.
- Sätt ugnen på 225° C.
- Skölj och skär paprika i stora bitar. Ansa champinjonerna, skär i bitar lagom stora för att träs på spetten.
- Varva köttbullar och grönsaker på grillspetten. Lägg spetten på en plåt med bakplåtspapper.
- Pensla spetten med olja och grädda högt upp i ugnen i ca 10-15 minuter.
Dippsås
- Skala och finhacka vitlöken och blanda med crème fraiche. Salta. Ställ kallt.
Till recepten
Dela recept