Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
1 h
Totalt
1 h 30 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn200°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
1 dl
Valio Laktosfri matgräddeValio laktosfri matgrädde kan användas i varm matlagning såsom soppor, såser och ugnsrätter. Tål långvarig…
- ½ dl ströbröd
- 1 ägg
- 1 tsk salt
- 1 tsk peppar
- 1 krm vitpeppar
- 1 gul lök
-
1 msk
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
- 400 g köttfärs
Dela recept
Instruktioner
- Blanda grädde, ströbröd, ägg, salt och kryddor. Låt svälla i ca 10 minuter.
- Skala och finhacka löken. Stek den i en stekpanna med lite smör tills den mjuknar. Blanda alla ingredienser till en smet.
- Forma degen till en limpa och lägg i en ugnssäker form eller på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda köttfärslimpan i nedre delen av ugnen i 200°C i ca 30 till 40 minuter tills den är genomstekt. Tillagningstiden påverkas av limpans form och tjocklek.
- Servera med kokt potatis, gräddsås och kokta grönsaker.
Till recepten
Dela recept