Fortsätt till innehållet

Köttfärslimpa

En saftig köttfärslimpa är den bästa vardagsmaten, men också en utmärkt helgmat. Limpan går snabbt att förbereda och ugnen sköter resten. Koka potatis och tillbehör under tiden limpan gräddas.

Köttfärslimpa

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 1 dl
    Valio Laktosfri matgrädde
    Valio laktosfri matgrädde kan användas i varm matlagning såsom soppor, såser och ugnsrätter. Tål långvarig…
    Valio Laktosfri matgrädde 10% 5 dl
  • ½ dl ströbröd
  • ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 1 krm vitpeppar
  • gul lök
  • 1 msk
    Valio smör normalsaltat
    Vårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
    Valio smör normalsaltat 500 g
  • 400 g köttfärs

Instruktioner

  1. Blanda grädde, ströbröd, ägg, salt och kryddor. Låt svälla i ca 10 minuter.
  2. Skala och finhacka löken. Stek den i en stekpanna med lite smör tills den mjuknar. Blanda alla ingredienser till en smet.
  3. Forma degen till en limpa och lägg i en ugnssäker form eller på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda köttfärslimpan i nedre delen av ugnen i 200°C i ca 30 till 40 minuter tills den är genomstekt. Tillagningstiden påverkas av limpans form och tjocklek.
  5. Servera med kokt potatis, gräddsås och kokta grönsaker.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.