Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
1 h 30 min
Totalt
2 h
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
3
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 1 gul lök
- 1 morot
- 800 g nötkött, högrev eller grytbitar
- 2 msk kalv- eller köttbuljong
- 1 lagerblad
- 2 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
Pepparrotssås
- 5 dl grönsaksbuljong
-
5 dl
Valio Laktosfri matgräddeValio laktosfri matgrädde kan användas i varm matlagning såsom soppor, såser och ugnsrätter. Tål långvarig…
- 25 g pepparrot, riven
- 2 msk dijonsenap
- 0 kg salt och svartpeppar
- 0 kg majsstärkelse
Dillsås
- 5 dl kalv- eller köttbuljong
- 1 msk ättiksprit
-
3 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 2 msk strösocker
- 1 dl färsk dill
- 0 kg majsstärkelse
- 0 kg salt och svartpeppar
Dela recept
Instruktioner
- Skala och skär löken och moroten i stora bitar.
- Putsa köttet och skär i bitar, ca 2-3 cm.
- Lägg köttet i en kastrull med buljongen, koka upp och skumma.
- Tillsätt morötter och lök samt kryddor.
- Låt koka tills köttet är mjukt och mört, ca 1-1,5 timme.
- Servera med pepparrotssås eller dillsås.
Pepparrotssås
- Koka upp buljongen, tillsätt övriga ingredienser och låt sjuda ca 10 minuter.
- Red eventuellt såsen om den är för tunn genom att blanda majsstärkelse med vatten och vispa ned i såsen.
- Krydda med salt och peppar.
Dillsås
- Koka upp buljongen, tillsätt övriga ingredienser förutom dillen.
- Låt sjuda i ca 10 minuter.
- Red eventuellt såsen om den är för tunn genom att blanda majsstärkelse med vatten och vispa ned i såsen.
- Rör ner dillen i såsen precis innan servering.
- Krydda med salt och peppar.
Till recepten
Dela recept