Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Totalt
30 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- ½ banan
-
2 dl
Valio Laktosfri mjölkdryck 3%I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 2 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 1½ dl havremjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 krm vaniljpulver (eller1 tsk vaniljsocker)
- 1 krm salt
-
50 g
Valio Laktosfri smör (till stekning)Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
Hallonkompott
- 2 dl hallon (frysta)
- 1 tsk honung, flytande
- ½ tsk vaniljpasta
Lönnsirap-tahini
- ¾ dl tahini (sesampasta)
- 1 msk lönnsirap
Topping
- 0 kg kardemumma (stött)
Dela recept
Instruktioner
Smet
- Mosa banan i en bunke. Vispa i ägg och hälften av mjölken. Rör i vetemjöl, havremjöl, bakpulver, vaniljpulver och salt. Tillsätt resten av mjölken och rör ihop till en slät smet.
- Värm en stekpanna med en klick smör i på medelvärme. Klicka ut smeten, stek ca 4 st i taget. Stek gyllene på båda sidor.
Hallonkompott
- Tina och koka upp hallonen, låt svalna. Blanda med honung och vanilj i en skål till en kompott.
Lönnsirap-tahini
- Blanda tahini med lönnsirap. Söta efter tycke och smak.
Topping
- Servera krabbelurerna med hallonkompott, lönnsirap-tahini och nystött kardemumma.
Till recepten
Dela recept