Fortsätt till innehållet

Krämig laxpasta

En krämig och lättlagad pasta med spenat, lax, citron, pinjenötter. Servera i stora tallrikar och riv över parmesan.

Krämig laxpasta

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 300 g spaghetti
  • gul lök
  • 1 vitlök
  • 1 msk
    Valio Laktosfri smör (till stekning)
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 400 g varmrökt lax
  • 100 g babyspenat
  • 3 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • ½  citron, rivet skal
  • 40 g parmesan, riven
  • 0 kg salt och peppar
  • 1 msk gräslök, hackad
  • 60 g pinjenötter, rostade

Instruktioner

  1. Koka pastan al dente enligt anvisningen på förpackningen. 
  2. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Skala, halvera och skiva löken.
  4. Fräs lök och vitlök i smör i en stor stekpanna.
  5. Häll på grädden och riv i citronskal, koka ca 5 minuter. 
  6. Tillsätt pastan och låt det småkoka i ca 1 minut.
  7. Smula ner laxen och smaka av med salt och peppar. 
  8. Servera pastan i stora djupa tallrikar. Riv över parmesan och strö över lite gräslök och pinjenötter.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.