Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Passiv
15 min
Totalt
1 h 15 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn200°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderSmuldeg
- 2½ dl vetemjöl
- 1 dl råsocker
- ½ tsk bakpulver
- 2 dl mandelspån
-
150 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
Fyllning
-
200 g
Valio Laktosfri kvarg vaniljLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av vanilj. God som den är tillsammans med…
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 3 msk lemon curd
- 1 l färska jordgubbar
Garnering
- 1 knippe citronmeliss
Dela recept
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Blanda mjöl, socker och bakpulver i en skål. Smula ned mandelspån.
- Smält smöret och blanda ned i bunken till en slät deg. Tryck ut degen i en pajform.
- Grädda i mitten av ugnen ca 13-15 minuter tills degen är gyllenbrun. Låt svalna.
- Vispa grädden fast. Vänd ner kvarg och lemoncurd.
- Häll fyllningen över pajdegen. Toppa med skivade jordgubbar och citronmeliss.
Till recepten
Dela recept