Fortsätt till innehållet

Krispig nachoplåt

Nachoplåt med köttfärs och guacamole är en lättlagad rätt till fredagsmyset. Rätten är mild för att passa alla i familjen men gillar du kryddigare mat kan du smaksätta färsen med lite tacokrydda och chilipeppar.

Krispig nachoplåt

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Köttfärssås

  • 400 g nötfärs
  • 1 dl paprika
  • 380 g vita bönor i tomatsås
  • vårlöksstjälkar

Guacamole

  • avokado
  • vitlök, finhackad
  • lime, saften från
  • 1 tsk salt och svartpeppar

Instruktioner

  1. Bryn färsen i en stekpanna med lite smör eller olja. Tärna paprikan och tillsätt med bönorna i tomatsås. Låt det koka några minuter på svag värme tills paprikan mjuknat och färsen är genomstekt. Hacka löken och tillsätt.
  2. Mosa avokadoköttet grovt med en gaffel. Skala och finhacka vitlöken och vänd ner. Smaka av med limesaft, salt och peppar.
  3. Bred ut nachos på bakplåtspapper på en plåt. Klicka ut köttfärssåsen och ostcrèmen.
  4. Värm i ugnen i 250°C i 5 - 8 minuter.
  5. Toppa med korianderblad och servera med guacamole ochcrème fraîche.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.