Fortsätt till innehållet

Kristyr

Att dekorera pepparkakor kan vara svårt med det finns några trick för att lyckas! En bra kristyr som inte rinner är ett måste när du skall pikera mindre detaljer och konturer på pepparkakor. Pikera pepparkakorna med en stadig och bestämd hand. Spritsa inte direkt mot kakans yta, utan håll den någon millimeter över kakan så lägger sig kristyren fint. Och kom ihåg att övning ger färdighet.

Kristyr

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 2 äggvita
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Instruktioner

Kristyr

  1. Sikta florsocker och vaniljsocker ner i en bunke.
  2. Vispa äggvitan skummig i en rostfri bunke tillhörande en assistent. Tillsätt sockret lite i taget medan du vispar på medelhastighet. Vispa tills du har en tjock blank kristyr. Det skall bli stabila toppar när du lyfter vispen.
  3. Fyll en spritspåse med kristyr och klipp ett litet hår, ca 1 mm. Du kan också använda en liten rund tyll.
  4. Låt kristyren torka några timmar innan du rör pepparkakorna.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.