Förberedelsetid
Aktiv
45 min
Totalt
45 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn225°C
Recension
4
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderKryddrostade grönsaker
- 1 kg grönsaker t ex sötpotatis, potatis, kål, lök
- 2 tsk chiliflakes
- 1 tsk fänkålsfrön, mortlade
- 0 kg olivolja
- 0 kg salt
Krämig majs
-
3 dl
Valio Laktosfri matgräddeValio laktosfri matgrädde kan användas i varm matlagning såsom soppor, såser och ugnsrätter. Tål långvarig…
- 2 tsk majsstärkelse
- 300 g majskorn
- 0 kg salt
Servering
- 50 g ost t ex parmesanost
Dela recept
Instruktioner
Kryddrostade grönsaker
- Värm ugnen till 225°C.
- Skär grönsakerna i önskad storlek. Ett tips är att skära grönsaker som tar längre tid att tillaga i mindre bitar och de som går snabbar i större bitar.
- Lägg dem i en ugnsfast form och blanda med kryddorna, olivolja och salt.
- Ugnsbaka ca 30-40 minuter tills grönsakerna är fint rostade. Gör under tiden majsen.
Krämig majs
- Koka upp matgrädden. Blanda majsstärkelsen med lite vatten och vispa ner i grädden.
- Koka ett par minuter och tillsätt därefter majsen. Sjud några minuter och smaka av med salt.
Servering
- Lägg upp grönsakerna på 4 tallrikar.
- Toppa med majsen, riv över ost och strö över persiljan.
Till recepten
Dela recept