Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Passiv
2 h 30 min
Totalt
3 h 30 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn210°C
Recension
4
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderÖrtbröd
- 1, 85 dl vatten
- 15 g basilika, färsk
- 15 g färsk koriander
- 10 g jäst
- 280 g (4,6 dl) vetemjöl
- 1 msk olivolja
- 1 tsk salt
Rödbetsbröd
- 10 g jäst
- 185 g (1,85 dl) rödbetsjuice
- 250 g vetemjöl
- 1 msk olivolja
- 1 tsk salt
Till utbak
- ½ dl sesamfrön
Dela recept
Instruktioner
Örtbröd
- Mixa vatten och örter i en mixer. Blanda ut jäst i örtvätskan.
- Tillsätt mjöl, olivolja och salt. Knåda ihop till en deg i en assistent. Låt jäsa under bakduk 60 minuter.
Rödbetsbröd
- Blanda ut jästen i rödbetsjuicen. Tillsätt mjöl, olivolja och salt. Knåda ihop till en deg i en assistent.
- Låt jäsa under bakduk 60 minuter.
Utbak
- Dela varje deg i 16 bitar och rulla ut till längder, tvinna ihop en av varje färg och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Låt bröden jäsa ytterligare 60 min. Pensla med vatten och strö över sesamfrön.
- Grädda på 210 °C varmluft i 15-20 minuter.
Till recepten
Dela recept
Hitta fler recept!
Sök olika recept på typ och läsa populära recept.