Förberedelsetid
Aktiv
20 min
Passiv
1 h
Totalt
1 h 20 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn160°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderINGREDIENSER
- 2½ kg potatis, strimlad
- 200 g gul lök, strimlad
- 1 kg lithells Kycklingkött, rökt, strimlat
-
1⅔ l
Valio Laktosfri matgrädde FoodserviceValio Laktosfri matgrädde kan användas i varm matlagning såsom soppor, såser och ugnsrätter. Tål långvarig…
-
400 g
Valio Laktosfri ostcrème FoodserviceValio Koskenlaskija är en laktosfri ostcréme med en kraftig och fyllig smak, gjord av äkta…
- 1 msk timjan, torkad
- 1 dl persilja, färsk
- 3 vitlöksklyftor, pressade
- 0 kg salt och svartpeppar
Dela recept
Instruktioner
- Lägg potatis, lök och kyckling i ett bleck.
- Blanda grädde, ostcréme, kryddor och vitlök. Och häll över blecket. Krydda med salt och peppar.
- Baka i 160 °C i ca 1 timme tills potatisen är mjuk och gratängen fått lite färg.
Till recepten
Dela recept