Fortsätt till innehållet
Kyckling a´ la Jansson
Foodservice

Kyckling a´ la Jansson

En ny version av Janson, med kyckling och ostcréme. Matgrädden kan bytas ut till vispgrädde.

Kyckling a´ la Jansson

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

INGREDIENSER

  • 2½ kg potatis, strimlad
  • 200 g gul lök, strimlad
  • 1 kg lithells Kycklingkött, rökt, strimlat
  • 1⅔ l
    Valio Laktosfri matgrädde Foodservice
    Valio Laktosfri matgrädde kan användas i varm matlagning såsom soppor, såser och ugnsrätter. Tål långvarig…
    Valio matgrädde 15 % 1 l laktosfri
  • 400 g
    Valio Laktosfri ostcrème Foodservice
    Valio Koskenlaskija är en laktosfri ostcréme med en kraftig och fyllig smak, gjord av äkta…
    Valio Koskenlaskija® 2,5 kg naturell hink laktosfri
  • 1 msk timjan, torkad
  • 1 dl persilja, färsk
  • vitlöksklyftor, pressade
  • 0 kg salt och svartpeppar

Instruktioner

  1. Lägg potatis, lök och kyckling i ett bleck.
  2. Blanda grädde, ostcréme, kryddor och vitlök. Och häll över blecket. Krydda med salt och peppar.
  3. Baka i 160 °C i ca 1 timme tills potatisen är mjuk och gratängen fått lite färg.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.