Fortsätt till innehållet
Kyckling från Lyon

Kyckling från Lyon

En lättlagad fransk kycklinggryta med smak av dragon, vinäger och crème fraiche. Riktigt god med ris eller potatismos och en perfekt, lite festlig, vardagsrätt.

Kyckling från Lyon

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • vitlöksklyftor
  • 2 msk
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • kycklingfiléer
  • 1½ msk tomatpuré
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 2 dl vatten
  • grönsaksbuljongstärning
  • 1 tsk dragon, torkad
  • lagerblad
  • 2 dl
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%
    Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12% 200 g
  • 0 kg salt och peppar

Instruktioner

  1. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Fräs dem mjuka i smöret i en panna eller kastrull med hög yta.
  2. Tillsätt kycklingfiléerna och bryn dem på båda sidor. Krydda med salt och peppar.
  3. Rör ner tomatpuré och vinäger. Tillsätt vatten, smulad buljongtärning, dragon och lagerblad. Koka upp och sjud under lock i ca 20 minuter, rör om då och då. Rör ner rumstempererad crème fraîche och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar om det behövs.
  4. Servera med potatis eller ris.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.