
Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Totalt
30 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 2 vitlöksklyftor
-
2 msk
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 4 kycklingfiléer
- 1½ msk tomatpuré
- 3 msk rödvinsvinäger
- 2 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongstärning
- 1 tsk dragon, torkad
- 1 lagerblad
-
2 dl
Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
- 0 kg salt och peppar
Dela recept
Instruktioner
- Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Fräs dem mjuka i smöret i en panna eller kastrull med hög yta.
- Tillsätt kycklingfiléerna och bryn dem på båda sidor. Krydda med salt och peppar.
- Rör ner tomatpuré och vinäger. Tillsätt vatten, smulad buljongtärning, dragon och lagerblad. Koka upp och sjud under lock i ca 20 minuter, rör om då och då. Rör ner rumstempererad crème fraîche och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar om det behövs.
- Servera med potatis eller ris.
Till recepten
Dela recept